Membrii celei mari organizații globale a angajatorilor și-a ales, în cadrul Consiliului General, un nou Management Board.

Cei 155 de membre ale Organizației Internaționale a Angajatorilor (IOE), printre care se numără și Concordia, au ales-o pe Michele Parmelee în poziția de președinte. Ea este prima femeie care conduce organizația cu o existență de peste un secol și preia mandatul de la Erol Kiresepi care își încheie mandatul de 4 ani și care va deveni Președinte Onorific.

Renate Hornung-Draus a fost aleasă vice-președinte pentru Organizația Internațională a Muncii (OIM). Și ea este prima femeie în această poziție și, în trecut, a avut diferite roluri în cadrul IOE și OIM, inclusiv purtător de cuvânt al angajatorilor pentru Declarația Centenară a OIM. Mandatul este preluat de la Mthunzi Mdwaba.

Consiliul General a ales și 5 vice-președinți regionali: Alexandre Furlan (Brazilia) pentru America Latină; Hiroyuki Matsui (Japonia) pentru Asia-Pacific; Blaise Matthey (Elveția) pentru Europa & Asia Centrală; Jacqueline Mugo (Kenia) pentru Africa; Peter Robinson (SUA) pentru America de Nord.

Confederația Patronală Concordia reprezintă angajatorii din România în cea mai puternică rețea internațională de business – International Organisation of Employers (IOE). Cu o vechime de peste 100 de ani, IOE reprezintă 50 de milioane de companii din peste 150 de țări – câte o confederație patronală reprezentativă din fiecare țară, inclusiv Concordia din România. IOE face parte din dialogul social social tripartit la nivelul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Viitorul muncii începe cu idei inovatoare

București, 24 Mai 2022 - Știți reclama aceea veche cu Viitorul sună bine? După două zile de lucru în cadrul Workshopului de co-creație pentru Viitorul muncii, am putea spune că e valabilă și astăzi, dacă toți actorii implicați în proces se așează la masa, își pun întrebări și colaborează pentru dezvoltarea de soluții. Peste 4.000.000 de slujbe ar putea fi automatizate în România, până în 2030, folosind tehnologia de astăzi, potrivit unui studiu McKinsey.Ce se întâmplă cu lucrătorii, câți dintre ei beneficiază de suport, cum am putea să le facem viața mai ușoară și să transformăm roboții din dușmani în parteneri

24 May 2022