Membrii celei mari organizații globale a angajatorilor și-a ales, în cadrul Consiliului General, un nou Management Board.

Cei 155 de membre ale Organizației Internaționale a Angajatorilor (IOE), printre care se numără și Concordia, au ales-o pe Michele Parmelee în poziția de președinte. Ea este prima femeie care conduce organizația cu o existență de peste un secol și preia mandatul de la Erol Kiresepi care își încheie mandatul de 4 ani și care va deveni Președinte Onorific.

Renate Hornung-Draus a fost aleasă vice-președinte pentru Organizația Internațională a Muncii (OIM). Și ea este prima femeie în această poziție și, în trecut, a avut diferite roluri în cadrul IOE și OIM, inclusiv purtător de cuvânt al angajatorilor pentru Declarația Centenară a OIM. Mandatul este preluat de la Mthunzi Mdwaba.

Consiliul General a ales și 5 vice-președinți regionali: Alexandre Furlan (Brazilia) pentru America Latină; Hiroyuki Matsui (Japonia) pentru Asia-Pacific; Blaise Matthey (Elveția) pentru Europa & Asia Centrală; Jacqueline Mugo (Kenia) pentru Africa; Peter Robinson (SUA) pentru America de Nord.

Confederația Patronală Concordia reprezintă angajatorii din România în cea mai puternică rețea internațională de business – International Organisation of Employers (IOE). Cu o vechime de peste 100 de ani, IOE reprezintă 50 de milioane de companii din peste 150 de țări – câte o confederație patronală reprezentativă din fiecare țară, inclusiv Concordia din România. IOE face parte din dialogul social social tripartit la nivelul Organizației Internaționale a Muncii (OIM).

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021