Organizația Internațională a Angajatorilor a publicat un raport de politici asupra modului în care agenda pentru competențe poate sprijini tranziția justă, incluzând recomandări pentru guverne și angajatori cu scopul de a crește reziliența societală în contextul unor transformări care deja afectează industria. Acest raport oferă informații valoare privind cadrul de competențe din mai multe țări, dar și direcții de acțiune pe care angajatorii le pot urmări în contextul tranziției juste.

Ce pot face angajatorii pentru a participa la rezolvarea problemei privind deficitul de competențe în contextul schimbărilor climatice? Printre recomandările enunțate în raport se află conștientizarea nevoii de implicare în dezbaterile privind viitorul politicilor pentru ameliorarea schimbărilor climatice. Acest lucru înseamnă alocarea resurselor umane necesare pentru a aprofunda cunoștințelor și a expertizei cu privire la cele mai recente evoluții ale politicilor naționale privind clima, schimbările climatice și competențele. Înseamnă, de asemenea, încercarea de a participa și de a împărtăși vocea mediului de business atunci când au loc consultări privind răspunsul la schimbările climatice și a modului în care industria poate fi pregătită.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.