Prin proiectul „Consolidarea Dialogului Social în România”, sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegiene 2014-2021, Concordia urmărește să contribuie la crearea unor condiții cât mai funcționale pentru desfășurarea dialogului social la nivel național.

Ca parte a proiectului, am realizat o analiză a cadrului legal privind dialogul social, din perspectiva ultimului Memorandum Tehnic întocmit de Organizația Internațională a Muncii (OIM) referitor la România.

Analiza, realizată de prof. dr. av. Magda Volonciu pentru Concordia, pornește de la recomandările formulate de OIM (raportate la fosta Lege a Dialogului Social - 62/2011) și se apleacă asupra modului în care acestea sunt reflectate în Legea 367/2022 privind Dialogul Social, proaspăt intrată în vigoare.

Documentul formulează o serie de propuneri tehnice pentru modalități alternative de implementare a recomandărilor OIM, pe care Concordia le-a susținut pe parcursul dezbaterilor organizate de legiuitor cu partenerii sociali pentru adoptarea noii Legi și care credem că pot constitui în continuare eventuale soluții de îmbunătățire a acesteia.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.