Radu Burnete

Director Executiv

Radu a absolvit Facultatea de Științe Politice a Universității București după care a studiat pentru o scurtă perioadă la Georgetown University în Washington D.C. și după aceea la Academia Diplomatică din Viena unde a obținut un master în studii internaționale.

Înainte de a veni la Concordia, Radu a lucrat la Consiliul Investitorilor Străini (FIC) între 2013 și 2020. Înainte de FIC, Radu a locuit la Bruxelles unde a lucrat pentru Brunswick LLP o consultanță specializată pe mergers & aquisitions și legislație financiară. Radu a mai fost asistent parlamentar si a fost jurnalist la Ziarul Financiar.

Bogdana Diaconu

Director Adjunct

Bogdana are o experiență de 20 de ani în consultanță politică, afaceri publice și sustenabilitate. Înainte să se alăture echipei Confederației Patronale Concordia ca Director adjunct, Bogdana a coordonat activitățile de afaceri corporative și sustenabilitate în cadrul Raiffeisen Bank (2010-2023), a fost consilier pe probleme de politică internă în cadrul Administrației Prezidențiale (2005-2010) și a fost implicată în diverse campanii electorale - locale, parlamentare, prezidențiale (2003-2005).

Bogdana are diplomă în Științe Politice, un master în Relații Internaționale și studii postuniversitare în Securitate Națională. Deține, de asemenea, Certificat de Practician în Sustenabilitate (Centre for Sustainability and Excellence, CSE, 2014), face parte din rețeaua Aspen Fellows (Young Leaders Program, Aspen Institute, 2014), precum și din Alpbach in Motion Alumni Club (European Forum Alpbach, 2022)
Este implicată în activități de voluntariat și susținere a unor cauze sociale și de protejare a mediului înconjurător și este pasionată de sporturi montane.

Zorica Dediu

Secretar Executiv

Zorica face parte din echipa Concordia din anul 2018 și, în calitate de Secretar Executiv, este implicată în partea organizatorică, logistică și administrativă a Confederației, în același timp gestionând și problemele ce țin de Resurse Umane, contabilitate, buget si chiar organizare de evenimente. Ea contribuie de asemenea și la diverse proiecte ale Confederației, colaborând cu restul echipei pentru optimizarea rezultatelor.

Fiind o persoană comunicativă si energică, cu simț organizatoric si spirit de echipă, Zorica a reușit să acumuleze multă experiență și cunoaștere din diverse sectoare de activitate, lucrând în domenii precum producție, marketing, vânzări, comunicare, protocol, financiar-contabilitate, unde și-a dezvoltat abilitatea si versatilitatea de a face față proiectelor diverse, ce impun un ritm de muncă dinamic si susținut.
Zorica este licențiată în inginerie și absolventă a unui Master in domeniul “Spațiul Public European”, din cadrul Facultății de Administrație Publică-SNSPA.

Adelina Dabu

Head of Public Affairs

Adelina Dabu este Head of Public Affairs la Confederația Patronală Concordia unde dezvoltă strategia și coordonează implementarea proiectelor de afaceri și politici publice la nivel național și internațional, este delegatul permanent la BUSINESSEUROPE, membru supleant în CESE și liaison pentru BIAC și IOE.

Asigură reprezentarea Concordia în relațiile externe și acoperă toate ariile tematice, cele de expertiză aprofundată fiind dialogul social, piața muncii, economia verde și circulară și digitalizarea.
Adelina are peste 10 ani de experiență în domeniul politicilor publice, managementului stakeholderilor și riscului politic, în industria energetică și FMCG. A coordonat proiecte de CSR, dezvoltare locală și raportare de sustenabilitate. În timpul liber facilitează procese de explorare și inovație cu design thinking și systems thinking.
Preocupată de proiecte civice și sociale, se implică în activități ale unor organizații non-profit. Este Climate Reality Leader, alumna Global Shapers/World Economic Forum, fellow Aspen Young Leaders Program și președintă Aspen Fellows Network. Este membră în Consiliul Director al Centrul Filia.
A studiat științe politice, economie, afaceri europene și antropologie la București și Bologna.

Diana Ungureanu

Head of Administration, Compliance and Finance

Diana s-a alăturat echipei Concordia în iulie 2019, fiind implicată în special în proiecte ce țin de guvernanță, educație, proceduri interne, precum și în coordonarea activității reprezentanților confederației în CES și structurile teritoriale de dialog social.

Este licențiată în economie la Universitatea Româno-Americană și a absolvit un program de master în marketing și comunicare în afaceri la Academia de Studii Economice.
Anterior a coordonat proiecte IT și funcționale în domeniul financiar-bancar, proiecte cu finanțări din fonduri externe (PHARE), organizări de evenimente corporate. Are cunoștințe solide și variate în domeniul financiar-bancar, unde s-a dezvoltat pe aproape întreaga perioadă a experienței profesionale.

Este sociabilă, iubește natura și oamenii și consideră că una dintre cheile echilibrului interuman este comunicarea.

Mihaela Grigoraș

Head of Project Management

Mihaela s-a alăturat echipei Concordia în Ianuarie 2021 și este responsabilă de dezvoltarea, planificarea și monitorizarea implementării de proiecte. Are experiență extinsă în management de proiect în cadrul mai multor organizații naționale și internaționale și peste 7 ani de experiență în domeniul livrării de proiecte complexe și analiză de business în industriile de tehnologia informației, renewable energy și telecom.

Înainte de a se alătura Confederației Concordia, Mihaela a lucrat în cardul unei companii specializate în furnizarea de tehnologii enterprise din Londra.
Mihaela a studiat științe politice la București și este absolventă a unui program de audit intern și anti-frauda din cadrul Universității Naționale Kapodistrian, Atena.

Andreea Zalomir

Public Affairs Specialist

Andreea s-a alăturat echipei Concordia în octombrie 2020 ca Public Affairs Specialist, fiind implicată în proiecte ce țin de viitorul transportului în România, economie circulară, consumatori și educație. A studiat drept internațional și european la Universitatea de Științe Aplicate din Haga și a absolvit programul de master Security and Diplomacy de la SNSPA.

Înainte de a face parte din echipa Concordia, Andreea a făcut stagii de practică la Reprezentanța din România a Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiați, Curtea Penală Internațională, Reprezentanța Comisiei Europene în România și la biroul unui europarlamentar român.

Radu Ianoș

Public Affairs Specialist

Radu Ianoș este Public Affairs Specialist, iar activitatea lui se concentrează în principal pe muncă, dialog social și pe digitalizarea procesului de consultare publică.

Jurist, licențiat în studii europene al Colegiului Juridic Franco-Român și specializat în parteneriat public-privat, concesiuni și achiziții publice, Radu a ales cariera de public affairs după o perioadă în care a lucrat în domeniul artistic ca manager cultural și a fost editorul unei reviste pe care a înființat-o. În timpul liber, continuă să fie redactor, să scrie reportaje și texte de opinie pentru mai multe publicații, în special în zona culturală.

Liviu Neagu

Public Affairs Specialist

Liviu s-a alăturat echipei Concordia în februarie 2023 ca Public Affairs Specialist. A absolvit facultatea de Studii Sociale și Politice Europene din cadrul University College London (UCL) și un program de masterat în Administrație Publică și Inovație în cadrul UCL Institute for Innovation and Public Purpose.

A lucrat timp de trei ani în diferite departamente ale filialei britanice a băncii Santander și a făcut stagii de practică la Guvernul României (2016) și la Ambasada României în Republica Federală Germania (2017). În timpul studiilor masterale, Liviu a fost asistent de cercetare la UCL și a luat parte la o scurtă mobilitate de plasament în cadrul OECD Observatory of Public Sector Innovation.

Antonia-Laura Pup

Communications Assistant

Antonia-Laura Pup, asistent de comunicare în cadrul Confederației Patronale Concordia, urmează programul de masterat în securitate internațională la Sciences Po. În prezent, lucrează și în cadrul directoratului pentru dezvoltare la OCDE.

În domeniul consultanței politice, a colaborat și interacționat cu reprezentanți din Parlamentul României și Parlamentul European. A fost consilierul președintelui Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională în Camera Deputaților.

Antonia a fost inclusă pe lista Forbes 30 under 30, ediția 2020. În 2022, ministrul afacerilor externe al României i-a oferit premiul "Tânăr Ambasador al României". Este bursieră a Ministerului francez al afacerilor externe și Ministerului român al Educației, alumna a Aspen Institute of Romania, membră a US International Exchange Alumni Network, Young Leader la Riga Conference și Global Baku Forum.

Corina Popa

Project Manager

Corina are o experiență de peste 15 ani în domeniul resurselor umane, comunicare și organizare evenimente, activități financiare și planificare bugetară, precum și în domeniul administrativ. A absolvit Universitatea Politehnică din București, specializarea inginerie economică și un master în comunicare și managementul resurselor umane din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative - SNSPA.

Înainte de a se alătura echipei Confederației Patronale Concordia ca Project manager a fost specialist resurse umane, analist financiar și recrutor pentru mai multe companii din diferite domenii de activitate, iar timp de 13 ani a lucrat în cadrul Consiliului Investitorilor Străini (FIC) ca Manager resurse umane și administrativ.

Este o fire sociabilă, echilibrată și atentă la detalii și consideră că oamenii reprezintă resursa cea mai importantă din orice organizație, iar cheia succesului este dată de buna colaborare din cadrul echipei.

Alătură-te Confederației Concordia

Reprezentăm mediul de afaceri cu o voce comună legitimă, acasă și în lume. Aducem companiile și autoritățile împreună. Aducem angajatorii și angajații în dialog. Punem temele viitorului pe agenda publică. Creștem împreună. Calitatea de membru îți oferă acces la:

  • dialogul social național și regional
  • formularea politicilor publice naționale și reglementărilor din toate domeniile
  • dezbaterile europene și internaționale pe cele mai arzătoare teme
  • un spațiu sigur pentru dezvoltarea de idei și propuneri sectoriale sau transversale