În data de 23 februarie, Confederația Patronală Concordia, împreună cu Blocul Național Sindical (BNS), a organizat atelierul online "Ne iau roboții locurile de muncă? Implicații ale automatizării și digitalizării în regiunea ECE", la care au participat reprezentanți ai angajaților, angajatorilor și autorităților publice locale din întreaga țară.

Prin transferul de bune practici, am oferit cadrul pentru a discuta aceste implicații ale tranziției digitale într-un mod așezat. Evenimentul a prezentat obiectivele proiectului WorkTransition CEE, alături de exemple de bune practici din alte țări din regiune, precum și un ghid practic pentru angajați și angajatori pentru a transforma provocarea digitalizării într-o oportunitate de creștere.

Concluziile seminarului au fost internalizate de către reprezentanții angajaților și angajatorilor și vor sta la baza unor discuții ulterioare privind recomandările de politici. Tranziția către digitalizare, deși laborioasă, devine o buclă de feedback. Fiecare entitate este atât un agent al schimbării, cât și un beneficiar al acesteia.