BusinessEurope a publicat Perspectivele Economice de Primăvară

Printre punctele cheie evidențiate în raport se numără:

📈 Creșterea economică în UE este estimată la 1.2% în 2024, cu o inflație prognozată de 2.6%, înainte de a atinge ținta de 2% a Băncii Centrale Europene în 2025. 

⚙️ Producătorii industriali se confruntă în continuare cu provocări semnificative, având cel mai scăzut nivel de utilizare a capacității din ultimii 11 ani (excluzând perioada Covid).

🔧 Este esențial să menținem baza industrială a UE pentru securitatea economică. Raportul recomandă utilizarea recomandărilor raportului Letta și ale viitorului raport Draghi pentru a elabora o strategie europeană de creștere pe termen lung, care să includă consolidarea pieței unice, aprofundarea piețelor de capital și sprijinirea reformelor structurale în statele membre, pentru a plasa competitivitatea în centrul următorului ciclu politic.

Află mai multe din documentul atașat. 

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.