Documentul de poziție elaborat de Organizația Mondială a Angajatorilor (IOE) examinează necesitățile, provocările, și oportunitățile muncii la distanță pe baza unei evaluări a reglementărilor privind telemunca din 30 de țări selectate și UE.  

Printre aspectele discutate se numără timpul de lucru, cererea de competențe și tehnologia, decalajul digital între sectoare, siguranța ocupațională și sănătatea, mobilitatea transfrontalieră, productivitatea și costurile economice asociate. Documentul include și limitările, provocările și oportunitățile aduse de telemuncă din perspectiva genului, diversității și incluziunii, recunoscând că utilizarea tehnologiilor digitale și a datelor, pe de o parte are anumite limitări, iar pe de altă parte, poate oferi noi oportunități. Impactul pozitiv asupra incluziunii a fost recunoscut de anumite jurisdicții și utilizat ca instrument pentru a facilita capacitatea de inserție profesională a persoanelor care au responsabilități familiale.  

În paginile documentului regăsim subliniat și rolul IOE în susținerea membrilor săi în dezvoltarea telemuncii.  

Detalii aici: https://bit.ly/3r76r8u

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.