Înaintea alegerilor europene din 6-9 iunie 2024, BusinessEurope (care reprezintă întreprinderile mici, mijlocii și mari din 36 de țări europene prin intermediul celor 42 de federații membre) îndeamnă partidele politice europene să se asigure că Uniunea Europeană ia măsurile necesare pentru a consolida economia europeană.

Economia europeană rămâne în urmă. Între 2019 și 2021, investițiile străine directe au scăzut cu două treimi în UE, în timp ce au crescut cu două treimi în SUA, iar numărul de proiecte de investiții greenfieldfield în UE a scăzut cu 15 % între 2021 și 2022, față de o creștere de 18 % în SUA. Este necesar să se abordeze problema scăderii atractivității Europei pentru investiții.

În timpul următorului ciclu, UE trebuie să plaseze competitivitatea pe primul plan. A avea o economie puternică este necesar pentru a ne apăra modul de viață european și interesele europene în străinătate. Aceasta ne sporește capacitatea de a ne promova valorile și ne consolidează atractivitatea ca destinație de investiții și ca partener pentru acorduri de liber schimb.

Companiile europene se angajează să își joace rolul în societate prin producerea de bunuri de calitate și servicii de calitate la prețuri accesibile, prin crearea de locuri de muncă productive și satisfăcătoare, prin contribuția la finanțarea serviciilor publice și a infrastructurii necesare. Pentru a le permite să facă acest lucru, o agendă ambițioasă privind competitivitatea trebuie să se afle în prim-planul elaborării politicilor UE. Competitivitatea întreprinderilor nu poate fi considerată ca fiind de la sine înțeleasă.

Citește întregul apel, tradus în limba română de Confederația Patronală Concordia, mai jos.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.