Organizația Internațională a Angajatorilor (IOE), la care Concordia este afiliată, în parteneriat cu Organizația Internațională a Muncii, au publicat de curând un ghid dedicat întreprinderilor privind evaluarea gradului de aliniere a acestora la Declarația privind întreprinderile multinaționale (MNE Declaration).

Declarația MNE este singurul instrument al OIM care oferă orientări directe întreprinderilor (multinaționale și naționale deopotrivă) cu privire la politicile sociale și la practicile incluzive, responsabile și durabile la locul de muncă. Adoptată în urmă cu 40 de ani și modificată de mai multe ori, cel mai recent în martie 2017, Declarația este singurul instrument din domeniu care a fost elaborat și adoptat de guverne, angajatori și lucrători din întreaga lume.

Setul de instrumente elaborat de IOE și OIM se intitulează Declarația tripartită a principiilor privind întreprinderile multinaționale și politica socială: un instrument de autoevaluare pentru întreprinderi și își propune să sprijine companiile care urmăresc să își evalueze politicile și practicile sociale corporative în raport cu orientările furnizate de Declarația MNE. Astfel, constituie un pas înainte în ceea ce privește implicarea socială voluntară a companiilor și oferă orientări concrete pentru acestea.

Ghidul poate fi consultat pe larg mai jos: