Dialogul social la toate nivelurile este deosebit de relevant pentru o piață a forței de muncă echitabilă, responsabilă și eficientă. Astfel, partenerii sociali sunt cei mai în măsură să vegheze asupra procesului de transformare a economiei și să conceapă măsuri și soluții echilibrate care să contribuie la progresul economic și social.

În acest context, cel de-al șaptelea Program de Lucru pentru perioada 2022-2024 al partenerilor sociali europeni urmărește consolidarea dialogului social autonom la nivel european și național. El vine într-un moment important, înaintea unei inițiative a UE privind dialogul social.

Programul a fost semnat de curând de partenerii sociali europeni, angajatorii fiind reprezentați de către BusinessEurope, al cărei membru din partea României este Concordia, și se concentrează pe 6 subiecte majore:

- telemuncă și dreptul la deconectare

- tranziția ecologică

- locuri de muncă pentru tineri

- confidențialitate și supraveghere la locul de muncă

- creșterea corelării competențelor în cadrul UE

- consolidarea capacității

Programul poate fi consultat mai jos: