Dialogul social la toate nivelurile este deosebit de relevant pentru o piață a forței de muncă echitabilă, responsabilă și eficientă. Astfel, partenerii sociali sunt cei mai în măsură să vegheze asupra procesului de transformare a economiei și să conceapă măsuri și soluții echilibrate care să contribuie la progresul economic și social.

În acest context, cel de-al șaptelea Program de Lucru pentru perioada 2022-2024 al partenerilor sociali europeni urmărește consolidarea dialogului social autonom la nivel european și național. El vine într-un moment important, înaintea unei inițiative a UE privind dialogul social.

Programul a fost semnat de curând de partenerii sociali europeni, angajatorii fiind reprezentați de către BusinessEurope, al cărei membru din partea României este Concordia, și se concentrează pe 6 subiecte majore:

- telemuncă și dreptul la deconectare

- tranziția ecologică

- locuri de muncă pentru tineri

- confidențialitate și supraveghere la locul de muncă

- creșterea corelării competențelor în cadrul UE

- consolidarea capacității

Programul poate fi consultat mai jos:

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.