BIAC și-a lansat cele zece priorități pentru anul 2022 care vor ghida munca organizației în următoarele douăsprezece luni. Lista, care nu este exhaustivă, cuprinde următoarele subiecte prioritare: 

  • Să contribuie cu o poziție cuprinzătoare a mediului de afaceri în procesul OECD de implementare a acordului referitor la taxa globală – creșterea certitudinii cu privire la taxare, reafirmarea rolului OECD de sursă de standarde pentru politici fiscale internaționale favorabile creșterii. 
  • Să protejeze rolul OECD în susținerea fără echivoc a piețelor deschise –politica comercială post-pandemică, finalizarea instrumentului OECD FDI Qualities, investiții și sustenabilitate. 
  • Să completeze politicile publice pentru valorificarea transformării digitale –  promovarea utilizării responsabile a tehnologiilor digitale, facilitarea rezilienței mediului de afaceri, dezvoltarea și implementarea instrumentelor OECD de Politică Digitală, proiectul orizontal al OECD cu privire la Guvernanța Datelor pentru Creștere și Bunăstare. 
  • Să contribuie la crearea locurilor de muncă și integrarea tinerilor, subiecte aflate în centrul agendei OECD, prin implementarea priorităților cu privire la viitorul muncii, politicile necesare susținerii procesului de creare a locurilor de muncă, campania Business for Youth care se concentrează pe perfecționare și reconversie profesională sunt doar câteva dintre  
  • Să asigure un rol de prognoză și prevenție al OECD în materie de politici de sănătate post-pandemice – susținerea unei abordări favorabile inovării, abordarea rezistenței la bacterii și virusuri, sănătatea mintală la locul de muncă. 
  • Să susțină reforme structurale și finanțarea adecvată în procesul de redresare de după pandemia de Covid-19 – finanțarea redresării economice, lanțuri valorice globale, gradul de îndatorare al sectorului public și al celui privat ca urmare a crizei, condiții de finanțare pentru creșterea sustenabilă, dezvoltarea infrastructurii verzi. 
  • Să abordeze programul de lucru ambițios al OECD cu privire la sustenabilitate și schimbări climatice – Programul Internațional de Acțiune pentru Climă, definițiile finanțărilor durabile, taxe pe energie, sisteme de comercializare a emisiilor, responsabilitatea extinsă a producătorilor, economia circulară. 
  • Să promoveze abordări integrate în lupta împotriva corupției și creșterea conduitei responsabile în derularea afacerilor. 
  • Să stimuleze inovarea, antreprenoriatul și dezvoltarea micilor afaceri  
  • Să urmăreacă îmbunătățirea guvernanțee corporative și o neutralitate competitivă, care să fie funcțională pentru toată lumea 

Mai multe detalii aici: https://bit.ly/3gLEr3V 

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.