În 2021, G20 și COP26 și-au asumat angajamente colective către și au schițat cerințele referitoare la investițiile durabile, necesare pentru acțiunile la nivel global și pentru progres în această direcție. Resursele însă nu vor fi suficiente în cazul în care firmele se vor confrunta cu dificultăți în accesarea fondurilor din cauza costurilor mari de reglementare și tranzacție, riscuri inerente îndelungate și ecosisteme fragmentate.

Ca parte a președinției Indoneziei la G20, raportul pregătit de BIAC, B20 și IOE introduce conceptul de ”Propulsor al Creșterii Durabile”, orientat către toate firmele, dar care ar putea aduce beneficii în special microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și mijlocii. Acestea se confruntă cu poveri de reglementare și administrative cumulative proporțional mai mari în raport cu resursele pe care le au la dispoziție, dar și cu un mediu de împrumut mai dificil. Conceptul propus în acest raport își propune să crească eficiența prin reducerea birocrației, concomitent cu creșterea transparenței și a trasabilității, precum și facilitarea accesului firmelor la piețe mai mari.

Documentul propune și o serie de recomandări și acțiuni pentru liderii G20 pentru a susține creșterea durabilă și implementarea Agendei durabile:

1. Stabilirea unui obiectiv de armonizare transfrontalieră și transversală în materie de politici, precum și încurajarea mecanismelor care cresc eficiența

2. Crearea unor programe care să faciliteze accesul firmelor (și expertiza) la date și platforme digitale care le facilitează participarea în lanțurile valorice globale și care să susțină distribuirea eficientă a capitalului de lucru.

3. Utilizarea avantajelor oferite de finanțarea și investițiile pentru susținerea ecosistemelor lanțurilor valorice globale prevăzute în Agenda Durabilă.

Vă invităm să citiți raportul, pe care îl puteți descărca de mai jos.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.