Legea Dialogului Social, fiscalitatea, dialogul cu autoritățile pe toate temele prioritare ale membrilor noștri și dezvoltarea instituțională a confederației au reprezentat prioritățile noastre pentru anul trecut. Pentru mai multe detalii despre provocările, proiectele și realizările noastre din 2023, te invităm să lecturezi raportul de mai jos.

Raport anual 2023

România a continuat în 2023 să înregistreze una dintre cele mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană (UE), în ciuda unor probleme structurale ale economiei și a unor provocări semnificative pentru multe dintre sectoarele pe care le reprezentăm. Această creștere economică este importantă, dar trebuie să fim conștienți că va putea fi menținută doar în măsura în care rezolvăm marile probleme structurale ale economiei românești. Rolul principal al Concordia, așa cum îl vedem noi, este să contribuie la rezolvarea acestor aspecte deficitare fundamentale, dincolo de dialogul constant pe care îl avem cu decidenții politici pe toate temele curente. Prezentul raport este o scurtă radiografie a activității noastre în 2023 și un exercițiu de transparență față de membrii noștri, de mediul politic și de oricine se întreabă cu ce se ocupă o confederație patronală cum este Concordia.