Eforturile susținute ale Organizației Internaționale a Angajatorilor (International Organisation of Employers – IOE), în cadrul căreia mediul de afaceri din România este reprezentat de Concordia, au continuat să dea rezultate solide pentru membrii și parteneri în perioada 2021-2022. Acestea au variat de la o sursă centrală de informații despre Covid-19 și rolul afacerilor în răspunsul pandemic, la a fi un lider de expertiză privind diligența necesară – due diligence, lanțurile de aprovizionare durabile, drepturile omului și cetățenia corporativă. Totodată, IOE a furnizat constant expertiză în materie de politici publice privind telemunca, ocuparea forței de muncă prin platforme, dar și pe subiecte precum reprezentarea de gen, diversitatea și aspectele legate de incluziune.

Raportul din acest an acordă o atenție deosebită eforturilor de a sprijini membrii să navigheze prin perturbările cauzate de pandemie, de criza economică și de multiplele amenințări la adresa ordinii globale de drept. De asemenea, raportul evidențiază eforturile IOE de a schimba optica publică despre mediul de afaceri, în special în cazul întreprinderilor mici și mijlocii, prin campania „Business Heroes".

Raportul subliniază, de asemenea, activitatea derulată în mai multe domenii de politici publice, precum comerțul, digitalizarea, schimbările climatice și tranziția echitabilă. Eforturile de advocacy au atras atenția asupra impactului adaptării și atenuării schimbărilor climatice asupra ocupării forței de muncă și a continuității producției. IOE a crescut profilul regional al comunității de afaceri și oportunitățile comerciale emergente în diferite regiuni cu membrii și partenerii internaționali.

Vă invităm să citiți raportul, pe care îl puteți descărca mai jos.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.