Organizația Internațională a Angajatorilor (OIE) și Deloitte au publicat cea mai recentă ediție a raportului comun de monitorizare a G20.

Printre principalele concluzii ale ediției 2023 se numără următoarele:

Confirmarea faptului că G20 -unul dintre cele mai importante forumuri internaționale de cooperare economică- integrează în mod constant prioritățile și recomandările B20. Printre acestea se numără acțiuni de politică privind dezvoltarea forței de muncă, oportunități incluzive, formalizarea pieței muncii și parteneriate. Îmbunătățirile în aceste domenii sunt esențiale pentru atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă (ODD) 8.

Raportul prezintă rezultatele sondajelor realizate de membrii IOE, demonstrând modul în care rezultatele G20 au influențat și au fost puse în aplicare la nivel național. Respondenții au constatat că guvernele lor au abordat în mod eficient prioritățile G20, ceea ce a determinat rezultate concrete în politicile naționale.

În timp ce influența politică de la B20 la G20 și impactul la nivel național funcționează, provocările economice globale, cum ar fi inflația, creșterea datoriei și creșterea deficitelor, împiedică progresul general către atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Raportul se încheie cu un apel la consolidarea și extinderea parteneriatelor și la sporirea colaborării între organismele și organizațiile internaționale, guverne și întreprinderi pentru a accelera acțiunile în vederea atingerii tuturor ODD-urilor.