IOE, cu sprijinul Uniunii Europene, a publicat un nou document de orientare privind competențele digitale din ce în ce mai indispensabile: "Reshaping Human and Social Skills for the Digital Era" (Remodelarea competențelor umane și sociale pentru era digitală). Pornind de la cercetările inițiale efectuate împreună cu Deloitte în 2020, această publicație examinează integrarea competențelor sociale și a competențelor digitale necesare pentru locurile de muncă actuale. 

Ghidul evidențiază 8 competențe socio-digitale critice esențiale pentru mediile de lucru moderne și oferă informații despre modul în care angajatorii și guvernele pot contribui la dezvoltarea acestor competențe. Pe măsură ce transformările digitale continuă să remodeleze rolurile profesionale, acest document oferă strategii pentru menținerea unui echilibru între competența tehnologică și competențele sociale solide.

Angajatorii sunt încurajați să sprijine învățarea continuă și adaptabilitatea în cadrul organizațiilor lor pentru a ține pasul cu progresele digitale. În mod similar, guvernele pot contribui la această tranziție prin punerea în aplicare a unor politici care promovează dezvoltarea forței de muncă în conformitate cu cerințele actuale și viitoare ale pieței muncii.

Acest ghid își propune să doteze organizațiile și factorii de decizie politică cu abordări practice pentru a promova o forță de muncă care să fie atât competentă din punct de vedere tehnologic, cât și în ceea ce privește competențele umane și sociale esențiale, asigurând pregătirea pentru era digitală.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.