Noi, subsemnații semnatari din întreaga regiune europeană, considerăm că UE este poziționată în mod unic pentru a defini norme rezonabile pentru dezvoltarea și utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru următorul deceniu și pentru a da un exemplu puternic pentru întreaga lume cu privire la modul cel mai bun de reglementare a IA.

În acest sens, susținem obiectivele generale ale Actului european privind IA, care vizează promovarea încrederii și inovării în domeniul IA. După cum recunosc instituțiile europene și statele membre, ne așteptăm ca IA să contribuie masiv la creșterea economică a UE.

Avem unele îngrijorări importante cu privire la unele dintre opțiunile pe care legiuitorii le-au prezentat recent în ceea ce privește reglementarea modelelor bazate pe inteligență artificială, care riscă să creeze un blocaj în dezvoltarea IA la nivel european. De exemplu, propunerea privind GPAI la scară largă creează suprapuneri substanțiale și o incertitudine juridică cu celelalte părți ale Legii privind IA. În opinia noastră, reglementarea GPAI ar trebui să fie limitată la sistemele implementate în aplicații cu risc ridicat. 

Află mai multe din scrisoarea atașată. 

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.