Confederația Patronală Concordia a organizat în data de 21 februarie 2023 conferința finală a proiectului Improving Social Dialogue in Romania. În cadrul evenimentului, la care au participat autorități publice, reprezentanți ai sindicatelor și patronatelor, ai societății civile, precum și parlamentari, s-a lansat Studiul Analiza pieței muncii în România, realizat de KPMG, și s-au prezentat rezultatele proiectului, formulându-se soluții pentru modernizarea dialogului social în țara noastră.  

Proiectul Improving Social Dialogue, implementat de Confederația Patronală Concordia, a avut ca scop îmbunătățirea transferului de cunoștințe în domeniul dialogului social și al viitorului muncii, dar și dezvoltarea de instrumente noi care să le faciliteze. Instrumentele pe care le-am dezvoltat în cadrul proiectului au vocația de a moderniza dialogul social și de a veni în sprijinul partenerilor de dialog social, precum:

·       Un portal de dialog social (SDP) -  capabil să aducă într-un format agregat cele mai recente inițiative legislative (în format digital), pozițiile publice ale partenerilor sociali, informații despre cadrul dialogului social, materiale educaționale și secțiuni dedicate fiecăruia dintre partenerii sociali și autorităților relevante;

·       Un sistem de procesare a documentelor legislative (LDPS) - o platformă concepută pentru a publica automat toate modificările legislative, în mod gratuit.

De asemenea, în cadrul proiectului, Confederația Patronală Concordia a agregat informațiile, ideile și exemplele de bune practici, transformându-le în propuneri de politici publice pentru a face dialogul social mai consistent, prin creșterea transparenței publice, constituirea unui fond de talente la nivelul UE, accesul la programe de formare pentru persoane inactive, angrenate în forme de muncă atipice sau șomeri, dar și reforma CES pentru întărirea capacității instituționale și a calității consultării publice.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților publice de la nivel național și local, partenerii de dialog social, reprezentanți ai angajaților și angajatorilor, care s-au angrenat în discuții constructive pornind de la rezultatele radiografiei lansate de Confederația Patronală Concordia. De asemenea, invitații au asistat la o prezentare realizată de reprezentanții NHO – Norwegian Enterprises Organisation, una dintre cele mai mari confederații patronale din Europa, pornind de la experiența norvegiană în privința dialogului social.

Printre statisticile prezente în studiul lansat de Confederația Patronală Concordia alături de KPMG enumerăm:

·       În România se află 500 de mii de șomeri, dar de 4 ori mai multe persoane inactive care nu sunt elevi și pensionari (peste 2 milioane). Numărul de persoane aflate în întreținerea altor persoane sau a statului, sau care se întrețin din alte venituri (chirii, dobânzi, etc.), precum și cel al persoanelor casnice era la finalul anului 2021 de 2,412,290 persoane, adică aproximativ 21,9% din totalul populației inactive din România.

·       Deși rata de emigrare s-a domolit în contextul pandemiei, atât numărul cât și nivelul de calificare al imigranților nu reușește să acopere scăderea prin emigrare, soldul migrației internaționale în anul 2021, fiind negativ (-16,100 persoane). Cum știm că nu sunt doar salariile cauza plecărilor? În topul regiunilor de origine a emigranților definitivi sunt din regiunile cu cele mai mari salarii din România. În același timp, cei aproximativ 240.000 de lucrători din afara UE veniți în România în perioada 2017-2022 ar putea popula un oraș de dimensiunea Ploieștiului, însă cu o populație eminamente necalificată sau slab calificată. Și aceștia sunt mulți pe hârtie, pentru că nu toți rămân aici. 

·       Piața forței de muncă rămâne inflexibilă – doar 3% dintre contractele de muncă sunt cu timp parțial și regimul fiscal schimbat anul trecut nu a ajutat flexibilizarea. Pe de-o parte acest lucru înseamnă mai multă stabilitate pentru cei cu contract de muncă full time, pe de alta, din rândul populației inactive (unde sunt mai multe femei), a șomerilor, a pensionarilor, a tinerilor NEETs care poate nu știu de ce anume să se apuce, putem integra mai mult sub formule mai flexibile, fie că vorbim de alte contracte de muncă atipice nereglementate în România. Totodată, avem o tendință de creștere pentru self employed – pentru care, spre deosebire de angajații cu normă parțială, trebuie sa începem să ne gândim ce mecanisme de protectie socială implementăm.

·       Crește ponderea populației cu nivel mediu de educație (față de anul 2011, de la 37.1% la 43.5% în 2021) și a populației cu nivel superior (de la 12.9% în 2011 la 16,0% în 2021) , dar pierdem 30% dintre ei la angajare. Rata de angajare în grupa de vârstă 20 - 34 de ani care au absolvit cu 1-3 ani înainte (%) este de doar 70%, a treia cea mai scăzută din UE. 

·       Cel mai bine plătit angajat din România este bărbat, lucrează într-o companie privată cu capital străin din sectorul ITC. La polul opus, se află un salariat din HoReCa din Teleorman. 

·       Companiile private, cu capital strain, oferă cele mai competitive salarii din economie. Cele mai ridicate valori ale câștigului salarial mediu lunar se înregistrează în companiile majoritar private și în companiile cu proprietate integral străină, fiind în medie cu 47%, respectiv 35% mai mari decât media la nivel național. 

·       Sectorul ITC a înregistrat cele mai mari creșteri de cost cu forța de muncă: 11.208 RON/lună, cu 93,2% mai mare față de costul mediu lunar pe economie (2021). 

Pentru a afla mai multe detalii despre raportul prezentat astăzi, vă invităm să citiți studiul complet, disponibil aici.

"Astăzi, Confederația Patronală Concordia a fost gazda unui eveniment care marchează finalul proiectului Improving Social Dialogue in Romania, prin care ne-am adus aportul la eficientizarea și modernizarea procesului de dialog social de la nivel național. Alături de partenerii norvegieni, am dorit să expunem bunele practici de la nivel european și, pornind de la rezultatele analizei privind piața muncii, să identificăm soluții personalizate la problemele care o definesc, după multiplele crize. Să ne consolidăm ca parteneri sociali, să devenim chiar și mai prezenți în conversația de la nivel european, să îmbunătățim dialogul dintre patronate, sindicate și autorități, sunt priorități pe care ni le asumăm și în sprijinul cărora am lansat instrumente concrete, precum Portalul de Dialog Social”, a declarat Radu Burnete, directorul Confederației Patronale Concordia.

"Confederația Întreprinderilor Norvegiene (NHO) a fost partener în aproximativ zece proiecte finanțate de Norway Grantprin granturile norvegiene în perioada actualăcurentă. Proiectul în care Concordia, organizația noastră soră din România, este promotorul proiectului, este în mod clar unul dintre cele mai bune. Prin colectarea majorității informațiilor relevante privind relațiile de muncă din țară, fie că este vorba de legislație, contracte colective sau alte surse, proiectul a îmbunătățit accesul partenerilor sociali și al altor actori interesația la informații vitale pentru lumea muncii. Aceste rezultate tangibile au îmbunătățit considerabil situația și sperăm că vor contribui, de asemenea, la promovarea importanței și rolului organizațiilor în dialogul social din România. Acesta este, într-adevăr, unul dintre principalele obiective ale programului de granturi norvegiene”, a declarat Henrik Munthe, reprezentantul NHO prezent la eveniment.

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.