Organizația Internațională a angajatorilor (IOE) și a Business at OECD (BIAC), organizații la care Concordia este afiliată, lansează un raport comun care abordează modul în care politicile educaționale pot contribui la o pieță a muncii care funcționează eficient, cu întreprinderi durabile .

Acest raport identifică principalele tendințe și bariere comune în calea unor politici educaționale de succes și prezintă câteva bune practici. Oferă, de asemenea, o scurtă prezentare a situației actuale a sistemelor de învățământ din țările selectate (inițial Argentina, India, Italia și Africa de Sud), pe baza interviurilor cu experți naționali, pentru a ilustra diverse contexte ale sistemelor și politicilor educaționale.

Raportul urmărește să contribuie la elaborarea politicilor publice și la conturarea sistemelor educaționale care îmbunătățesc nivelul competențelor studenților și domeniul de aplicare al acestora, competențe care în prezent sunt atât de necesare pe piața forței de muncă și, în ultimă instanță, să promoveze creșterea economică, crearea de locuri de muncă și creșterea bunăstării. Proiectul comun va prezenta un al doilea raport cu studii de caz suplimentare în 2023.

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.