Companiile Groupama Asigurări, UNIQA Asigurări, UNIQA Asigurări de Viață și PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) au inființat Patronatul Industriei Asigurărilor din România, care își propune să susțină interesele membrilor săi în calitate de angajatori și să facă domeniul asigurărilor mai atractiv pe piața muncii și mai capabil să rețină talente. Prima decizie a fost afilierea la Confederația Patronală Concordia, pentru ca împreună să devină o voce mai puternică a dialogului social.

Prin această afilier, PIAR vrea să facă cunoscute stakeholder-ilor instituționali factorilor de decizie interesele și problemele cu care se confruntă piața de asigurări din România privind dialogul social: ”Odată cu lansarea acestui patronat, ne dorim să dăm încă un glas industriei de asigurări din România, la baza căruia să stea dorința noastră comună de a colabora și de a ne implica activ în dialogul social, în vederea creșterii atractivității asigurătorilor pe piața muncii”, au declarat reprezentanții PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România.

În contextul nevoii de a îmbunătăți predictibilitatea legislativă, din domeniul muncii sau al condițiilor de certificare a personalului din domeniul asigurărilor, patronatul preia rolul de facilitator al dialogului social.

Printre primele inițiative ale Patronatului Industriei Asigurărilor din România se numără identificarea inițiativelor legislative care țin de domeniul muncii și impactează sectorul asigurărilor, precum și luarea unor poziții oficiale privind avantajele și dezavantajele adoptării acestora.

“Alăturarea Patronatului Industriei Asiguratorilor din România celorlalte 13 sectoare ale economiei reprezentate în Confederația Patronală Concordia vine într-un moment în care este mai important decât oricând ca parteneriatul social să funcționeze și să susțină refacerea întregii societăți după pandemia COVID 19.  Împreună putem reprezenta mai bine punctul de vedere al mediului de afaceri și putem contribui la crearea unui climat social și economic mai sănătos. Aderarea PIAR la Concordia transformă motto-ul  “Dialog pentru dezvoltare” într-o realitate mai bună pentru noi toți”, a declarat Steven van Groningen, Președintele Confederației Patronale Concordia.

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021