Este greu să fim de acord cu o creștere a procentului veniturilor în PIB câtă vreme banii nu sunt cheltuiți responsabil, ANAF nu combate evaziunea, aplicarea legii este opțională și bugetele sunt construite plecând de la nevoi și nu de la posibilități. Această lipsă de încredere poate să fie corectată doar dacă politicienii decid, în sfârșit, să spună stop-joc: fără risipa banilor publici, fără impunitate în fața legii, fără evaziune fiscală, ci cu digitalizarea ANAF, evaluări ale cheltuielilor conform normelor OCDE, reformă administrativă din temelii și un nou Cod Fiscal simplu, predictibil, fără portițe, pentru o Românie cu ambiții regionale.

Situația în care ne aflăm este rezultatul unor decizii politice, nu doar ale acestui Guvern, ci ale tuturor guvernelor României, fiind imperativ ca politicienii să își asume responsabilitatea și să comunice pașii pe care îi vor lua pentru eficientizarea aparatului de stat și eliminarea risipei. Este anormal ca la jumătatea anului să aflăm că nu ne ajung banii. O companie într-o situație similară ar falimenta, dar nu ajunge aici pentru că se adaptează din timp.

Află mai multe din poziția noastră. 

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.