În 2019 a început un nou mandat de cinci ani al membrilor Parlamentului European și un nou colegiu de comisari europeni ar urma să fie validat până la finalul anului.

Având în vedere valorile comune și legătura puternică dintre legislația europeană și cea națională, Concordia, singura organizație patronală membră a BusinessEurope, acordă atenție sporită agendei UE și face publică agenda sa europeană pentru perioada următoare. Printre ariile de interes, comunicate și europarlamentarilor români, se numără piața unică, dialogul social european, transportul, politica industrială, energia & clima, afacerile sociale.

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021