Concordia și-a asumat misiunea de a fi un partener social responsabil în privința relațiilor de muncă și nu numai, prin promovarea de măsuri care să asigure echilibru între adaptabilitatea în raport cu noile modele de afaceri și dezvoltările tehnologice și siguranța angajaților.

Pentru membrii Concordia, angajatori  din 14 sectoare ale economiei naționale, pandemia a fost și ocazia să demonstreze că sănătatea și securitatea angajaților este întotdeauna o prioritate. S-a adăugat și provocarea de a face în manieră rapidă, acolo unde a fost posibil și nu era deja implementat, tranziția la telemuncă. Dacă în unele dintre sectoare opțiunile de telemuncă au fost limitate (ex. HoReCa, transport feroviar și rutier), în majoritatea cazurilor au fost categorii de angajați care au putut lucra de acasă. Ca să înțelegem mai bine cum au decurs lucrurile am intrat într-un dialog cu câțiva dintre membri noștri, angajatori importanți din  automotive, retail, petrol și gaze, energie și utilități, financiar-bancar.

Raportul poate fi consultat aici. 

Documente:

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021