Concordia vrea să contribuie la modernizarea procesului de dialog social în România. Dar înainte de orice demers, credem că e necesar să înțelegem ce e, cum funcționează și care sunt piedicile, fie ele legislative, organizaționale sau care țin de birocrație.

Raportul Dialogul social în România, Prezent și viitor,  este un demers de popularizare și explicare a dialogului social, dar și un inventar al problemelor și soluțiilor identificate de Concordia.

În Rapoartele de Țară din 2019 și 2020, Comisia Europeană atrage atenția asupra implicării limitate a partenerilor sociali în elaborarea politicilor și a rolului limitat îndeplinit de CES și de comisiile de dialog social, iar membrii Concordia și-au asumat să contribuie la lungul proces de reformă al dialogului social.

Puteți consulta Raportul Dialogul Social în România, prezent și viitor, în română și în engleză:

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021