26 ianuarie 2023

Legea care poate schimba fundamental industria reciclării în România intră în 2023 în faza de implementare: sistemul garanție-returnare (SGR), care este de așteptat să aibă un impact puternic pe tot lanțul celor implicați – de la producătorii de ambalaje, la marii retaileri și micii comercianți, la cei care oferă infrastructură de retragere de pe piață și reciclare, până la consumatori. 

Dar SGR e doar un pas: ansamblul e economia circulară a României, care înseamnă recuperarea ambalajelor și materialelor de tot felul din industrie, prelucrarea tuturor componentelor refolosibile și repunerea lor în circuitul economic. 

Oficiali decidenți și experți din România și din alte țări europene dezbat împreună cu reprezentanți din companii active în procesul de reciclare la Conferința CDG: care este stadiul proiectelor de lege și a inițiativelor din partea companiilor în ce privește economia circulară a României? Ce responsabilități are fiecare actor implicat în lanțul de reciclare și cum preiau companiile exemplare inițiativa pentru a readuce în ciclul economic materiale folosite deja?

Te invităm să participi online gratuit la Conferința CDG, la care Concordia este partener, pe tema reciclării în România și a inițiativelor în aceastră direcție, dincolo de SGR. Pentru înscriere, accesați link-ul http://bit.ly/3kzVdIC  

Online
3h

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.