12 decembrie 2023

🤔 Este învățarea pe tot parcursul vieții în România trend sau necesitate?

🤷‍♀️ Cum am ajuns ultimii din Uniunea Europeană când vine vorba despre învățarea pe tot parcursul vieții?

❓ De ce preferăm plafonarea la locul de muncă și ne ascundem de noi provocări profesionale?

🤔 Ce pot face angajatorii și autoritățile din România pentru traininguri de dezvoltare mai atractive pentru angajați?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem în cadrul webinarului Învățarea pe tot parcursul vieții: trend sau necesitate?, în care vom lansa cele două rapoarte realizate de Centrul pentru Studiul Democrației pentru Confederația Patronală Concordia, cu scopul de a înțelege mai bine participarea adulților la formarea continuă, din perspectiva legislației care reglementează acest sector, a factorilor care motivează și descurajează învățarea adulților și a recomandărilor pentru îmbunătățirea participării. În premieră, vom lansa un raport de cercetare care vizează participarea în programe de formare continuă în România, pornind de la un sondaj național efectuat pe un eșantion reprezentativ de 1000 de respondenți, ce asigură un nivel de încredere de 95% precum și interviuri cu angajatori și angajați.

România și-a asumat, printr-o nouă strategie de țară, să crească participarea adulților la forme de învățare continuă de la 4,9% la 12% până în 2027. Discutăm despre aceste aspecte alături de: 

  1. Drd. Melania Leșe, profesor asociat FSPAC, Universitatea Babeș-Bolyai & director executiv al Centrului pentru Studiul Democrației
  2.   Lect. univ. dr. Bogdan Mihai Radu, Universitatea Babeș-Bolyai 
  3. Adelina Dabu, Head of Public Affairs al Confederației Patronale Concordia,    

🎙️ Webinarul va fi difuzat live pe pagina de Facebook a Confederației Patronale Concordia pe 12 decembrie, între orele 16:00-17:00. Nu uita să dai bifezi going sau interested la pagina evenimentului pentru a fi notificat atunci când intrăm în direct: https://fb.me/e/Wq8OZzJD

Puteți găsi mai multe informații cu privire la proiectul AdultLearningROSK la https://concordia.ro/adult-learning-rosk

12 decembrie, ora 16:00

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.