26 octombrie 2021

Întreaga economie europeană se resetează potrivit direcțiilor trasate de ”Fit for 55” iar România nu poate rămâne în urmă în încercarea de-a-și adecva modelul economic la acest trend: e șansa de-a rămâne pe harta economică a UE.

De la tranziția energetică și tehnologiile depoluante, la miza utilizării hidrogenului,  de la economia circulară și uriașul potențial de reciclare, la digitalizarea companiilor și inovarea în IT, de la resursele naturale de care dispunem și de care depind industriile noii economii, la stimularea ecosistemului de companii orientate către verde, digital, reciclare: Toate acestea trebuie să însemne crearea de industrii: 

Industrie pentru baterii, Industrie pentru stații de încărcare, Industrie pentru automatizarea digitală a activității companiilor, industrie pentru componentele noilor tehnologii – și multe alte activități de nișă, fără de care rămânem blocați în statutul de țară importatoare a unor tehnologii scumpe. 

DETALII EVENIMENT

FORMULAR INREGISTRARE   

PROGRAM

15:05 -15:25 Siegfried MUREȘAN, Vice-președinte PPE, Președinte al Grupului de lucru pentru buget și politici structurale al PPE

15:25 -15:45 Virgil POPESCU, Ministrul Energiei, Ministrul Economiei

15:45 -16:05 Iuliu WINKLER, eurodeputat, prim-vicepreședinte SME Europe (Asociația Europeană a IMM-urilor)

16:05 -16:15 Răzvan NICOLESCU, președinte, Asociația pentru Energie Curată şi Lupta Împotriva Schimbărilor Climatice, membru al Consiliului de Conducere al Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT)

16:15 -16:25 Monica HODOR, directorul general al companiilor E-Distribuție

16:25 -16:35 Cristian NEVZOREANU, Director Comunicare & CSR, Renault Group România

16:35 -16:45 Radu MERICĂ, General Manager, RER Group16:45 -16:55Alin IOANEȘ, CEO, Rombat

16:55 -17:05 Lucian DIACONU, Sales Development Manager, Universal Robots A/S

17:05 -17:15 Radu CĂPRĂU, vicepreședinte Concordia, membru al directoratului OMV Petrom

17:15 -17:30 CONCLUZII

LIVE pe CursDeGuvernare.ro, Facebook și YouTube
15:00 -17:30

Abonează-te la Newsletter

Ești asaltat de mii de informații în fiecare zi. Pe rețelele sociale, la tv, la radio. Câte îți sunt utile în viața de zi cu zi sau la serviciu? Dacă vrei să rămâi conectat doar la informațiile relevante, alătură-te comunității Concordia și vei primi puterea de a ști.

Concordia, la cea mai importantă întâlnire a mediului de afaceri european

Liderii confederațiilor angajatorilor din toată Europa se vor întâlni vineri, pe 26 noiembrie, la summit-ul președinților BusinessEurope, cea mai puternică organizație de business la nivel european. La invitația MEDEF – confederația întreprinderilor franceze, evenimentul organizat la Paris este o ocazie pentru reprezentanții patronatelor din statele europene să se informeze despre situația fiecărei țări, să schimbe idei și să se consulte cu privire la direcțiile de acțiune. Aceștia se vor întâlni și cu oficiali francezi pentru a discuta despre președinția Consiliului European, pe care Franța o va prelua începând din ianuarie.

25 Nov 2021